آب مغناطیسی چیست و چه کاربردی دارد؟

با افزایش جمعیت و در نتیجه نیاز به مواد غذایی و آب، امنیت غذایی بشر همواره، مورد تهدید است. بدین منظور راهکار‌های بسیار زیادی برای افزایش تولیدات کشاورزی و کاهش آب مصرفی به وجود می‌آیند. که یکی از این راهکارها استفاده از آب نرم و یا آب مغناطیسی می‌باشد.

2187 بازدید / دوشنبه 08 دی 1399 / دسته بندی : مقالات

آب مغناطیسی چیست ؟

 

آب مغناطیسی ( در لفظ انگلیسی : Magnetic water ) برطرف کننده یکی از بزرگترین دغدغه های بشر از گذشته تا به امروز و حتی در آینده که مشکلات تامین مواد غذایی انسان ها هست , می‌باشد. روز به روز با افزایش جمعیت، امنیت غذایی بشر بیشتر به خطر می افتد، از این رو ‌‌‌‌‌‌‌‌‌دانشمندان و مخترعان به فکر یافتن راهکارهایی به منظور افزایش راندمان تولید محصولات کشاورزی و دامی هستند.

یکی از این راهکارها استفاده از آب با درجه‌ی سختی کم ( آب مغناطیسی) می‌باشد. در ادامه با استناد بر پژوهش‌ها و آزمایش‌هایی که در چند سال اخیر برای درک میزان تاثیر آب معمولی و آب مغناطیسی بر روی بازده صنعت کشاورزی و دامی انجام شده است، به تفسیر این موضوع می‌پردازیم.

در زمان مصرف آب با درجه سختی زیاد، تجهیزات و لوازم مورد استفاده در صنایع، در معرض خطر گرفتگی و رسوب می‌باشند. به این صورت که املاح موجود در آب رفته رفته در این تجهیزات و لوله کشی‌ها رسوب کرده و با گذر زمان میزان رسوبات باعث گرفتگی شدید لوله ها و مجاری تجهیزات می‌شود.

در زمان وقوع این معظل کشاورز یا دامپرور متحمل دو ضرر می شود. اول این که می‌بایست تمامی دستگاه ها و لوله کشی‌ها تعویض و یا تعمیر گردد که خود هزینه گزافی می‌باشد. دوم اینکه میزان راندمان لوله کشی‌ها و تجهیزات کاهش یافته و به دلیل فصلی و مقطعی بودن کار کشاورزی، کشاورز از نظر تولیدات متضرر می‌شود. اما اگر آبی که استفاده می‌شود آب نرم یا آب مغناطیسی باشد، تمامی مشکلات یاد شده از بین می‌روند. به طور مثال اگر در زمان استفاده از آب سخت، عمر تجهیزات برای مثال ۵ سال باشد، مصرف آب مغناطیسی و یا آب نرم طول عمر را تا ۲۰ سال نیز افزایش می دهد (تقریبا ۴ برابر).

پس به این نتیجه می‌رسیم که شاید هزینه ابتدایی راه‌اندازی تصفیه آب به نظر اضافی باشد ولی این هزینه‌ها در آینده جبران شده و حتی به عنوان سرمایه گذاری، سود ده نیز خواهد بود.

 

مزایای آب مغناطیسی با درجه‌ی سختی کم نسب به آب با درجه‌ی سختی بالا چیست؟

  1. افزایش عمر تجهیزات
  2. کاهش میزان مصرف آب
  3. کاهش میزان مصرف کود
  4. کاهش زمان تولید
  5. افزایش میزان تولید محصولات کشاورزی
  6. افزایش میزان تولیدات دامی و
  7. افزایش عمر تجهیزات

 

کاهش مصرف آب با استفاده از آب مغناطیسی

از ۱۰۰ درصد میزان مصرف آب توسط بشر ، حدوداً ۹۰ درصد را کشاورزی و صنایع مختلف به خود اختصاص داده اند. با یک حساب و کتاب ساده می‌توان به این نتیجه رسید که حجم بسیار زیادی از آب شیرین و قابل شرب در این حوزه ها به هدر می‌رود.

آن هم درست در زمانی که بشر با بحران جدی کم آبی رو ‌به ‌رو است. یکی از روش های نوین برای کاهش میزان مصرف آب در کشاورزی و دامپروری، استفاده از آب نرم یا مغناطیسی می‌باشد. به این دلیل که آب نرم میزان جذب پذیری بسیار بالاتری نسبت به آب سخت دارد.

از این رو آب مغناطیسی و یا نرم به راحتی و به میزان بسیار زیادی در خاک نفوذ کرده و مقدار ناچیزی از آن تبخیر می شود و همچنین گیاه نیز در معرض آب و مواد غذایی بیشتری نیز قرار می‌گیرد که در نتیجه نیاز به آبیاری کمتری دارد.

پس استفاده از آب مغناطیسی برای کشاورزان، دامپروران و حتی بشر دو مزیت بسیار مهم دارد. اول اینکه میزان تبخیر و هدر رفت آب کاهش پیدا می‌کند، دوم اینکه میزان آبیاری محصولات و دام ها نیز کمتر می‌شود.

 

کاهش میزان مصرف کود

به منظور پرورش محصولات کشاورزی، برای تغذیه مناسب گیاه و افزایش کیفیت و کمیت محصولات، از کودهای کشاورزی استفاده می‌شود. هزینه خریداری این کودها برای کشاورزان بسیار سنگین می‌باشد. از این رو می‌بایست حداکثر استفاده از این کودها به عمل آید تا سود بیشتری برای کشاورزان حاصل شود.

استفاده از آب مغناطیسی باعث افزایش خاصیت نفوذ پذیری آب می‌شود که در نتیجه حداکثر کودهای مورد استفاده جذب خاک می شود. اگر از آب سخت برای آبیاری مزارع و کود دهی گیاهان استفاده شود، مقداری از کودهای محلول در آب در لایه سطحی خاک باقی می‌ماند و گیاه نمی‌تواند از این کودها استفاده نماید. درنتیجه میزان زیادی از این کود ها بدون استفاده بر روی سطح خاک باقی می‌ماند.

 

کاهش زمان تولید

در کشاورزی و دامپروری اگر میزان تغذیه گیاهان همراه با آبیاری و نور ، به اندازه‌ی کافی باشد ، مطمئناً زمان رشد گیاه و دام نیز کمتر خواهد بود. کاهش زمان تولید محصولات برای کشاورزان و دامپروران بسیار پر اهمیت می باشد. زیرا :

  1. زمان استراحت خاک بیشتر می‌شود و در نتیجه در سال‌های آینده شاهد تضعیف قدرت خاک و عدم کاشت محصولات نخواهیم بود.
  2. ممکن است این زمان آنقدر کم باشد که دوبار در سال کشاورز اقدام به کاشت محصول نماید و  این یعنی دو برابر سود بیشتر. برای نگهداری و داشت محصول هزینه و زمان کمتری صرف می‌شود.
  3. با کاهش زمان تولید شاهد کاهش خطرات آفت زدگی و… محصولات خواهیم بود و در کل ریسک کمتری را متحمل خواهیم شد.

استفاده از تکنولوژی های روز دنیا (FLUID FORCE) شما را در راه پیشرفت با سرعت دو برابر در مسیر قرار می‌دهد.

 

افزایش میزان تولیدات کشاورزی

با در کنار هم قرار دادن موارد بالا صد در صد شاهد افزایش تولیدات نسبت به زمان و هزینه مالی صرف شده خواهیم بود. اگر قبل از استفاده از آب مغناطیسی، مثلا با هزینه ۱۰۰ میلیون تومانی میزان ۱۰ تن محصول را برداشت می‌کردید اینک مطمئن باشید با همان هزینه ۱۵ ال ۲۰ تن محصول خواهید داشت که از نظر کیفیت نیز بسیار بهتر از محصولات قبلی خواهند بود. دلیل این موضوع هم واضح می باشد.

  1. آب مصرفی کاهش می یابد.
  2. کود مورد استفاده کاهش می یابد.
  3. تجهیزات عمر بیشتری خواهند داشت و راندمان بهتری را ارائه می دهند.
  4. زمان تولید کاهش می‌یابد که در نتیجه نیروی انسانی کمتری مصرف می شود و
  5. افزایش میزان تولیدات دامی

آزمایش ها و پژوهش های متعددی در رابطه با بیان میزان تولیدات دامی در هنگام استفاده از آب نرم و سخت صورت گرفته شده است. در این آزمایشات شاهد افزایش کیفیت تولیدات دامی می‌باشیم. به این صورت که در هنگام استفاده از آب مغناطیسی شیردهی دام ها تا ۱۷ درصد افزایش پیدا کرده است.

همچنین میزان گوشت بدن دام‌ها نیز تا میزان ۶ الی ۱۵ درصد افزایش داشته است که این خود بیانگر افزایش چشمگیر راندمان است.

در حوزه شیلات نیز استفاده از آب مغناطیسی بسیار تاثیر گذار می‌باشد، تا جایی که میزان تولیدات تا ۲۳ درصد متفاوت می‌باشد.

 

علت استفاده   از روش های مغناطیسی برای کاهش سختی آب چیست؟

یکی از سوالاتی که شاید تا به اینجا ذهن خوانندگان را درگیر کرده باشد این مسئله است که، چرا از سختی گیرهای مغناطیسی برای کاهش سختی آب استفاده می‌شود. دلیل این موضوع این است که میزان آب مصرفی و دبی آب ورودی در صنایع کشاورزی بسیار زیاد می‌باشد.

از طرفی برای سختی‌گیری این میزان از آب ورودی نیاز به تجهیزاتی در وسعت و ابعاد بزرگ است و همچنین خرید رزین سختی گیر برای مصرف نیز بسیار هزینه بر خواهد بود. همچنین در این حوزه نیاز به تولید آب با درجه سختی بسیار پایین نیست و استفاده از تجهیزاتی مانند مخازن FRP ، دستگاه سختی گیر رزینی و… که به همین منظور ساخته شده‌اند، توصیه نمی‌شود. استفاده از سختی گیرهای مغناطیسی به صرفه تر بوده و جوابگوی نیازهای کشاورزان است و هزینه کمتری برای نگهداری نیز در پی خواهد داشت.

 

مرتبط:

آب اکسیژنه راهکاری ارزانتر برای کاهش خطر ابتلا به کرونا

ضد کف یا آنتی فوم چیست؟

همه چیز درباره ی نانو فناوری

لینک کوتاه:

https://b2n.ir/s07448