میکروپیپت یا سمپلر چیست ؟

میکروپیپت یا سمپلر یکی از تجهیزات ضروری آزمایشگاهی است که برای انتقال دقیق حجم مایع در محدوده میکرولیتری استفاده می شود.

1993 بازدید / دوشنبه 10 آبان 1400 / دسته بندی : مقالات

میکروپیپت یا سمپلر چیست؟

میکروپیپت ( در لفظ انگلیسی : Micropipette  ) یا سمپلر (در لفظ انگلیسی : sampler ) یک ابزار معمولی و در عین حال ضروری آزمایشگاهی است که برای انتقال دقیق حجم مایع در محدوده میکرولیتری استفاده می شود . میکروپیپت ها در انواع تک کاناله و چند کاناله موجود هستند.

در حالی که سمپلر ‌های تک کانالی در آزمایشگاه‌هایی استفاده می‌شوند که تحقیقات مربوط به بیولوژی مولکولی، میکروبیولوژی، ایمونولوژی، کشت سلولی، شیمی تحلیلی، بیوشیمی و ژنتیک را انجام می‌دهند، میکروپیپت‌های چند کاناله برای غربالگری مولکولی، مطالعات جنبشی وتقویت  DNA  توصیه می‌شوند. 


اجزای یک میکروپیپت (سمپلر) :

میکروپیپت ها در طرح ها و اندازه های مختلف موجود می باشند. با این حال، اجزای خاصی وجود دارند که برای همه سمپلر ها اساسی و مشترک هستند.

این اجزا شامل:

  • پیستون
  • صفحه نمایش دیجیتال
  • مخروط نوک
  • اجکتور نوک
  • و گریپی است.

سمپلر های خاصی با ابزار کالیبراسیون و پایه سمپلر به عنوان لوازم جانبی ارائه می شوند.

 

اجزای میکروپیپت - افراکم


 
پیستون:

پیستون دو عملکرد زیر را انجام می دهد: 

1.    تنظیم صدا:

برای کاهش/افزایش تنظیم صدا، پیستون را در جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید. صدای کلیک متمایز در هر تغییر صدا، تنظیم کامل صدا را تضمین می کند و از هرگونه تغییر تصادفی صدا جلوگیری می کند.


2.    آسپیراسیون/ توزیع مایع:

پیستون را فشار داده و فشار دهید تا مایع را بیرون بکشید یا پخش کنید.


اجکتور نوک:

مکانیسم داخلی سمپلر در تماس مستقیم با نمونه/مایع قرار نمی گیرد. در عوض، یک نوک پیپت یکبار مصرف برای کشیدن مایع به داخل میکروپیپت و پخش آن استفاده می شود.

بنابراین به منظور امکان پرتاب ایمن، بی دردسر و سریع نوک ها، سمپلر ها با سیستم تخلیه نوک ارائه می شوند. نوک ها را می توان به راحتی با فشار دادن دکمه اجکتور نوک از سمپلر جدا کرد. 


نمایش میزان صدا:

این نشان دهنده حجم مایعی است که باید آسپیره یا توزیع شود.


مخروط نوک:

مخروط نوک اتصال به نوک ها را فراهم می کند. یک میکروپیپت با یک مخروط نوک جهانی ترجیح داده می شود زیرا سازگاری دستگاه را با اکثر نوک های استاندارد افزایش می دهد.


انواع میکروپیپت (سمپلر)

 

انواع میکروپیپت یا سمپلر - افراکم

 

سمپلر ها را می توان بسته به موارد زیر طبقه بندی کرد:


•    اصول کار:

پیستون دو عملکرد زیر را انجام می دهد: 

1.    میکروپیپت جابجایی هوا:

این نوع سمپلر بر اساس اصل جابجایی هوا کار می کند. از یک پیستون تشکیل شده است که به ترتیب با بالا و پایین رفتن کیسه هوا، نمونه های مایع را آسپیراسیون و توزیع می کند. مکانیسم داخلی پیپت در تماس مستقیم با نمونه/مایع قرار نمی گیرد. در عوض، از یک نوک پیپت یکبار مصرف برای کشیدن مایع به داخل پیپت و انتشار آن استفاده می شود.


2.    میکروپیپت جابجایی مثبت:

در این میکروپیپت ها، پیستون در تماس مستقیم با نمونه قرار می گیرد. نوک یکبار مصرف در سمپلر با جابجایی مثبت یک میکروسرنگ متشکل از یک مویرگ و یک پیستون (قسمت داخلی متحرک) است که مستقیماً مایع را جابجا می کند.


•    مکانیسم عملیاتی:

1.    میکروپیپت مکانیکی:

این سمپلر ها به صورت دستی بر اساس مکانیزم فنر محور پیستون کار می کنند.


2.    میکروپیپت الکترونیکی:

یک میکروپیپت الکترونیکی عمدتاً خودکار است. تنفس و توزیع مایع به جای فشار دادن پیستون دستی توسط دکمه های تک لمسی انجام می شود. پیپت‌های الکترونیکی همچنین اغلب به کاربر امکان می‌دهند برنامه‌های سفارشی روی دستگاه ایجاد کنند که به پیپت‌ها اجازه می‌دهد تا با نیازهای مختلف برنامه مطابقت داشته باشند.


•    تعداد کانال ها:

1.    میکروپیپت تک کاناله:

یک میکروپیپت تک کاناله، سمپلری است که دارای یک کانال برای آسپیراسیون یا پخش مایع است.


2.    میکروپیپت چند کاناله:

یک میکروپیپت چند کاناله چندین کانال برای آسپیراسیون یا پخش مایع دارد. انواع سمپلر های چند کاناله رایج عبارتند از 8 کانال، 12 کانال و 16 کانال. سمپلر های چند کاناله هنگام کار با حجم زیادی از نمونه ها، بار کاری یک میکروپیپت تک کانالی را کاهش می دهند.


•    حجم/ظرفیت:

1.    میکروپیپت با حجم ثابت:

در یک میکروپیپت با حجم ثابت ، حجم مایعی که باید آسپیره یا توزیع شود ثابت می ماند. این سمپلر ها زمانی استفاده می شوند که حجم یکسانی از مایع چندین بار توزیع شود.


2.    میکروپیپت حجم متغیر:

این سمپلر دارای حداقل و حداکثر محدوده حجمی خاص است. بسته به نیاز کاربر می‌توان حجم مایعی را که قرار است توزیع شود (در محدوده حجم دستگاه) تنظیم کرد.


اندازه و محدوده / مشخصات فنی:

میکروپیپت ها در حجم های مختلف از 0.1 میکرولیتر تا 100000 میکرولیتر در دسترس هستند. انواع رایج میکروپیپت‌های حجم متغیر تک کانالی به همراه محدودیت‌های خطای مجاز که در استاندارد ISO 8655-2 مشخص شده است، در زیر فهرست شده‌اند.

CV
(± ul)
CV
(±%)
دقت
(± ul)
دقت
(± %)
افزایش
(ul)
طبقه بندیمحدوده صدا
(ul)
0.0241.20.0420.002P20.2-2

0.05

0.50.110.02P100.5-10
0.080.40.160.80.02P202-20
0.20.40.40.80.1P505-50
0.20.20.60.60.2P10010-100
0.40.21.20.60.2P20020-200
20.260.61.0P1000100-1000
100.2300.610.0P5000500-5000
200.2600.620.0P100001000-10000


 آنها گاهی اوقات به عنوان پیپت P10، P20، P1000، P5000 بر اساس حداکثر حجمی که می توان با استفاده از پیپت آسپیره / توزیع کرد، نامیده می شود. به عنوان مثال، یک میکروپیپت 0.5-10 ul معمولاً به عنوان پیپت P10 شناخته می شود.

 

میکروپیپت چگونه کار می کند؟

 

میکروپیپت چگونه کار میکند - افراکم

 

میکروپیپت های جابجایی هوا با جابجایی هوای پیستونی کار می کنند. هنگامی که پیستون به سمت پایین فشار داده می شود، هوای داخل آستین "سمپلر" به بیرون خارج می شود که در اثر نیروی آن مایع موجود در نوک "میکروپیپت" نیز خارج می شود.

هنگامی که پیستون به سمت بالا حرکت می کند، در فضای خالی پیستون خلاء ایجاد می شود. این باعث می شود که هوا از نوک بالا بیاید تا فضای خالی را پر کند و سپس هوای نوک با مایعی که به داخل نوک کشیده می شود جایگزین می شود.

سمپلر های جابجایی مثبت با جابجایی پیستونی کار می کنند. پیستون در سمپلر جابجایی مثبت در تماس مستقیم با مایع است.

هنگامی که پیستون به سمت پایین فشرده می شود، مایع موجود در آستین میکروپیپت نیز به سمت پایین حرکت می کند و از طریق نوک آن خارج می شود. هنگامی که پیستون به سمت بالا کشیده می شود، مایع را نیز به همراه خود در جهت بالا می کشد.


1.    استفاده از میکروپیپت جابجایی هوا:

اندازه گیری دقیق مایع به استفاده صحیح از سمپلر بستگی دارد. میکروپیپت های جابجایی هوا بر اساس اصل جابجایی هوا کار می کنند. یک پیستون توسط انگشت شست فشار داده می شود و با رها شدن آن، مایع به یک نوک یکبار مصرف کشیده می شود.

هنگامی که پیستون دوباره فشار داده می شود، مایع پخش می شود. در بین این مراحل، چندین مرحله کوچک وجود دارد که به دقیق‌تر کردن فرآیند توزیع مایع کمک می‌کند.

 

میکروپپت جا به جایی هوا - افراکم

 

        یک نوک را بدون تماس مستقیم با نوک به میکروپیپت فشار دهید.
 
در این حالت میکروپیپت در حالت استراحت است.موقعیت 1

برای تنفس مایع در نوک، پیستون را تا اولین توقف فشار دهید. نوک پیپت را به صورت عمودی در مایع فرو کنید.

در حالی که نوک آن غوطه ور است به آرامی پیستون را رها کنید. مایع به نوک پیپت آسپیره می شود.

مایع در نوک طبق حجم سمپلر از پیش تعیین شده پر می شود.
 

در این حالت، پیستون تا اولین توقف فشرده می شود.

پیستون را رها کنید

موقعیت 2
 برای پخش مایع، نوک آن را روی دیواره داخلی ظرف گیرنده با زاویه تند قرار دهید.
به آرامی پیستون را تا اولین توقف فشار دهید تا مایع پخش شود.
برای خالی کردن کامل نوک، پیستون را تا ایستگاه دوم فشار دهید.
در حالی که نوک آن را از ظرف خارج می کنید، نوک دیواره داخلی را پاک کنید.
پیستون را فشار دهیدموقعیت 3 

 

برخی از سمپلر ها حجم ثابتی از مایع را تحویل می دهند. با این حال، اکثریت با تنظیم حجم متغیر قابل تنظیم هستند.

میکروپیپت حجم متغیر با محدوده های مختلف و حدهای بالا و پایین اندازه گیری عرضه می شود. در چنین مواردی، درصد خطا ممکن است بر اساس مایع اندازه گیری شده متفاوت باشد.

تلاش برای توزیع کمتر از مقدار پایین‌تر محدوده منجر به اندازه‌گیری نادرست مایع می‌شود که در آن تلاش برای توزیع در محدوده بالایی نوک کاملاً پر می‌شود و اجازه می‌دهد مایع وارد بدنه پیپت شود.


2.    تمیز کردن و نگهداری میکروپیپت (سمپلر)

مراقبت و نگهداری از میکروپیپت یک روال مهم در آزمایشگاه ها است.  تعمیر و نگهداری مناسب می تواند هزینه خرید جدید این تجهیزات گران قیمت را کاهش دهد. تمیز کردن میکروپیپت به زمان، تمرکز و تمرین نیاز دارد.

در غیر این صورت سمپلر ممکن است آسیب ببیند. بنابراین، مهم است که هنگام تمیز کردن با سمپلر به دقت کار کنید. در زیر راهنمای جامعی برای تمیز کردن صحیح میکروپیپت ها آورده شده است.

 

تمیز کردن خارجی:

بیشتر پیپت را می توان با مواد تمیزکننده معمولی آزمایشگاهی، صابون ها یا الکل از بیرون تمیز کرد. برای اطمینان از استریلیزاسیون کامل، اجازه دهید محلول تمیزکننده به مدت 10-15 دقیقه روی میکروپیپت بماند و سپس آن را پاک کنید.


تمیز کردن داخلی:

تمیز کردن فضای داخلی سمپلر می تواند زمان بیشتری را صرف کند زیرا نیاز به جداسازی کامل دارد. همچنین هر قسمت از سمپلر بسته به مایع مورد استفاده در نمونه برداری باید به درستی تمیز شود.

– برای جهت خاص میکروپیپت به دفترچه راهنمای دستورالعمل مراجعه کنید
– از یک سواب پنبه ای با محلول تمیزکننده و آب مقطر استفاده کنید
– پیستون ها را با روان کننده ارائه شده در هنگام خرید کمی چرب کنید
– همه قطعات را دوباره سرهم کنید و بررسی کنید که سمپلر به خوبی کار می کند.


تمیز کردن آلودگی:

اگر میکروپیپت با یک ماده شناخته شده آلوده شود، مراحل تمیز کردن خاصی وجود دارد که بسته به نوع ماده باید انجام شود. اگر سمپلر  دارای آلودگی متقاطع باشد، روش تمیز کردن بالا کافی نخواهد بود.

 

    فرآیند تمیز کردنانواع راه حل
   قسمت های آلوده را با آب مقطر یا اتانول 70 درصد بشویید و در دمای تقریبی 60 درجه فارنهایت در هوا خشک کنید.برای محلول های آبی، حلال های آلی و پروتئین ها 
قسمت پایینی را در دمای 120 درجه سانتیگراد به مدت 15-20 دقیقه اتوکلاو کنید سپس قبل از مونتاژ مجدد اجازه دهید در دمای اتاق برگردد.برای مایعات عفونی
    پیپت را در محلولی مانند دکون قرار دهید و سپس بشویید و در هوا خشک کنید.
 
برای مواد رادیواکتیو
 قسمت های پایینی سمپلر را در بافر گلیسین/HCI (pH2) به مدت 10 دقیقه بجوشانید، با آب مقطر بشویید و در هوا خشک کنید.برای اسیدهای نوکلئیک

 
یک پیپت تمیز ، ایمنی آزمایشگاه را از محلول های خطرناک تضمین می کند. این پیپت را دقیق تر، قابل اطمینان تر، طولانی تر می کند و هزینه نمونه برداری را کاهش می دهد.

نگهداری صحیح میکروپیپت ها به اندازه تمیز کردن و کالیبره کردن آنها اهمیت دارد. سمپلر و لوازم جانبی آن باید در مکانی تمیز، خنک و خشک نگهداری شوند.

محل نگهداری باید دارای دمایی بین 20- تا 50 درجه سانتی گراد (از 4- تا 120 درجه فارنهایت) با رطوبت نسبی بین 5 تا 95 درصد باشد.

نکته دیگری که باید به خاطر داشت این است که ابزار باید در حالت عمودی قرار گیرد.


تکنیک های مختلف پیپتینگ مورد استفاده چیست؟

 

تکنیک های مختلف پیپتینگ - افراکم

 

تکنیک‌های پیپت‌ سازی که اغلب مورد استفاده قرار می‌گیرند شامل پیپت‌سازی به جلو و پیپت‌سازی معکوس است. قبل از اینکه این تکنیک ها را به تفصیل بیان کنیم، به دستورالعمل های کلی پیپتینگ که در زیر ذکر شده است توجه نمایید.

1.     پیستون را همیشه به آرامی فشار دهید و رها کنید، به ویژه هنگام کار با معرف ها/محلول های ویسکوزیته بالا. مطمئن شوید که پیستون گیر نمی کند.

2.    اطمینان حاصل کنید که نوک به طور محکم به مخروط نوک چسبیده است.

3.    قبل از شروع آزمایش، نوک آن را 2 تا 3 بار با معرف یا محلولی که قرار است پیپت کنید پر و خالی کنید.

4.    هنگام آسپیراسیون میکروپیپت را در وضعیت عمودی نگه دارید. گریپی باید روی انگشت اشاره شما قرار بگیرد.

5.    اطمینان حاصل کنید که نوک ها، سمپلر و معرف/محلول در یک دما هستند.


تکنیک لوله گذاری به جلو:

 

تکنیک لوله گذاری به جلو - افراکم

 

1.     برای تنفس مایع در نوک، پیستون را تا اولین توقف فشار دهید. نوک پیپت را به صورت عمودی در مایع فرو کنید.
2.    در حالی که نوک آن غوطه ور است به آرامی پیستون را رها کنید. مایع به نوک پیپت آسپیره می شود.
3.    برای پخش مایع، نوک آن را روی دیواره داخلی ظرف گیرنده با زاویه تند قرار دهید
4.    به آرامی پیستون را تا اولین ایستگاه فشار دهید تا مایع پخش شود.
5.    برای خالی کردن کامل نوک، پیستون را تا ایستگاه دوم فشار دهید.
6.    در حالی که نوک آن را از ظرف خارج می کنید، نوک دیواره داخلی را پاک کنید.


تکنیک پیپت معکوس:

 

تکنیک پیپت معکوس - افراکم

 

روش معکوس برای توزیع معرف‌ها/محلول‌هایی که ویسکوزیته بالا یا تمایل به کف کردن آسان دارند، مناسب است. همچنین برای توزیع حجم های بسیار کم توصیه می شود.
1.     برای تنفس مایع در نوک، پیستون را تا نقطه دوم فشار دهید و نوک پیپت را به صورت عمودی در مایع فرو کنید.

2.    در حالی که نوک آن غوطه ور است به آرامی پیستون را رها کنید. مایع به نوک پیپت آسپیره می شود.

3.    برای پخش مایع، نوک آن را روی دیواره داخلی لوله با زاویه تند قرار دهید.

4.    به آرامی پیستون را تا اولین توقف فشار دهید.

5.    در حالی که نوک آن را از ظرف خارج می کنید، نوک دیواره داخلی را پاک کنید.

توجه: مایع باقی مانده در نوک آن باقی می ماند. این به حجم توزیع تعلق ندارد.


چگونه میکروپیپت مناسب را انتخاب کنیم؟

از آنجایی که میکروپیپت ها را می توان برای کاربردهای گوناگون استفاده کرد، مشکلی که فرد با آن روبرو است این است که چگونه سمپلر مناسب را در حین انجام یک کار خاص انتخاب کنیم. برای این کار، می توانید راهنمای ساده و گام به گام ما را دنبال کنید.

مرحله مقدماتی شامل یادداشت جزئیات آزمایشی است که قرار است با سمپلر انجام دهید. این مرحله به طور ایده‌آل باید شامل تعداد نمونه‌ها، حجم انتقال، تعداد تکرار، شرایط استریل و غیره باشد. تهیه یک لیست جامع به این روش، فرآیند تصمیم گیری برای استفاده از کدام میکروپیپت را آسان تر می کند.

 

•    انتخاب نوع میکروپیپت:

سمپلر ها را می توان به دو نوع تقسیم کرد: میکروپیپت های جابجایی هوا و میکروپیپت های جابجایی مثبت. می توانید با تطبیق برنامه های آنها با آزمایشی که می خواهید انجام دهید، مورد مناسب را انتخاب کنید.


•    مراحل بعدی:

پس از انتخاب نوع صحیح، بیایید به انواع فرعی موجود بر اساس معیارهایی مانند حجم مورد استفاده، کیفیت نوک ها، پیپت های دستی یا الکترونیکی و غیره نگاهی بیندازیم. اینجاست که جزئیات دقیق تر در مورد آزمایش مفید خواهد بود.

 

1.    یک میکروپیپت قابل تنظیم یا یک میکروپیپت ثابت:

می‌توانید از سمپلر ی استفاده کنید که حجم آن از قبل ثابت شده است یا می‌توانید از سمپلر ی استفاده کنید که می‌تواند بر اساس نیاز تنظیم شود.

اگر به طور منظم از یک حجم منفرد مانند 100 میکرولیتر برای آزمایشات خود استفاده می کنید، به دنبال پیپت با حجم ثابت مانند بروید. اگر آزمایش شما مستلزم کار با طیف وسیعی از حجم ها است، پیپت متغیر یا قابل تنظیم را انتخاب کنید.


2.    حجم مورد استفاده:

به عنوان یک قانون استاندارد، بهتر است کوچکترین پیپت را انتخاب کنید که بتواند حجم مورد نیاز را تحمل کند، زیرا زمانی که حجم تنظیم شده به حداقل ظرفیت میکروپیپت نزدیک باشد، دقت قرائت ها کاهش می یابد.


1.    میکروپیپت های تک کانال یا چند کاناله:

این تصمیم را می توان بر اساس تعداد نمونه ها یا تکرارهایی که با آنها کار می کنید اتخاذ کرد. میکروپیپت های تک کانال زمانی استفاده می شوند که تعداد نمونه ها کمتر باشد در حالی که تعداد زیادی نمونه یا صفحات چاه را می توان به راحتی توسط میکروپیپت های چند کاناله استفاده کرد. 


3.    نکات میکروپیپت: 

هنگامی که سمپلر خود را انتخاب کردید، این تصمیم حیاتی بعدی است. نکات میکروپیپت را می توان درجه بندی کرد یا بدون درجه بندی، جهانی یا مخصوص پیپت، با فیلتر یا بدون فیلتر، استریل یا غیر استریل و غیره.

نوک های جهانی را می توان برای طیف وسیعی از پیپت ها استفاده کرد. همچنین تطبیق ظرفیت نوک با ظرفیت میکروپیپت قبل از استفاده مهم است.


4.    دقت با تلرانس خاص:

میکروپیپت ها به گونه ای طراحی شده اند که با دقت هایی در حدود چند درصد (معمولاً <5٪) از مقدار در نظر گرفته شده برای حجم کار کنند. اطمینان حاصل کنید که سمپلر شما همان دقتی را که برای نمونه برداری نیاز دارید ارائه می دهد.


چگونه یک میکروپیپت (سمپلر)کالیبره می شود؟

 

کالیبره میکروپیپت - افراکم

 

کالیبراسیون میکروپیپت بخش بسیار مهمی از روال هر آزمایشگاه برای نتایج دقیق پیپت است. برای اطمینان از دقت نمونه برداری، مهم است که کالیبراسیون پیپت را هر ماه یا در فاصله چند ماه بررسی کنید.

اجرای کالیبراسیون سمپلر مناسب طبق استاندارد ISO 8655 نیازمند شرایط محیطی خاصی است. عواملی مانند فشار هوا، رطوبت، دما و حتی ارتفاع بر روی نتایج پیپتینگ تاثیر می گذارد. متن زیر مواد یا تجهیزات مورد نیاز و تمام مراحلی که برای انجام و بررسی کالیبراسیون سمپلر نیاز دارید را توضیح می دهد.

در اینجا لیستی از مواردی که برای کالیبره کردن میکروپیپت به آنها نیاز دارید آمده است:

  • میکروپیپت که نیاز به کالیبره شدن و راهنمایی دارد
  • آب مقطر
  • لیوان تمیز
  • دماسنج
  • نمودار چگالی آب مقطر با دما
  • تراز نیمه میکرو با خوانایی حداقل 0.0001 گرم
  • دفترچه ای برای نوشتن نتایج
  • ماشین حساب


نحوه کالیبره کردن پیپت با استفاده از تعادل:

  1. برای اطمینان از دمای ثابت، آب مقطر را به مدت 15-20 دقیقه خارج کنید.
  2. برای اندازه گیری دمای آب مقطر از دماسنج استفاده کنید.
  3. لیوان را خالی بگذارید و روی ترازو تمیز کنید.
  4. وزن لیوان را بگیرید.
  5. اطمینان حاصل کنید که میکروپیپت تمیز و آماده کار است.
  6. هنگام پر کردن سمپلر تا حجم کالیبره شده (مثلاً 1 میلی لیتر) با آب مقطر، مطمئن شوید که حباب های هوا در فلاسک و میکروپیپت ایجاد نشده است.
  7. آب مقطر را با استفاده از سمپلر در لیوان بریزید.
  8. از تعادل برای اندازه گیری وزن آب مقطر استفاده کنید.
  9. این فرآیند را حداقل 5-10 بار تکرار کنید و هر اندازه گیری را یادداشت کنید.
  10. از فرمول V = W * Z برای محاسبه حجم توزیع شده توسط پیپت استفاده کنید. W وزن آب مقطر است. Z "ضریب تبدیل بر اساس چگالی آب" و V حجم محاسبه شده آب توزیع شده است. . دمای آب چگالی آن را تعیین می کند، به همین دلیل حفظ آب مهم است. درجه حرارت تا حد امکان ثابت است. اگر نرم افزاری دارید به طور خودکار این کار را انجام دهید.
  11. میانگین نتایج. اگر 10 تست انجام دادید، مجموع 10 تست را بر 10 تقسیم کنید.
  12. میانگین وزن آب مقطر W در معادله است. اکنون می توانید معادله را به صورت دستی حل کنید یا از نرم افزار استفاده کنید.
  13.  مرحله بعدی تعیین دقت پیپت به صورت دستی یا از طریق نرم افزار است. اگر باید این کار را به صورت دستی انجام دهید، از فرمول A = 100 x Vavg/V0 استفاده کنید. A مخفف Accuracy است. Vavg میانگین حجم محاسبه شده است. V0 مقداری است که به پیپت برای توزیع اختصاص داده شده است. توصیه می شود که مقدار باید بین 99 تا 101 درصد باشد.
  14. نتایج را ثبت کنید. اگر سمپلر به درستی کالیبره شده باشد، می توانید از آن استفاده کنید. اگر نتایج به طور مداوم اشتباه است، از پیپت ها استفاده نکنید و قبل از استفاده مجدد آن را تعمیر نکنید.


چگونه میکروپیپت را استریل کنیم؟

 

استریل کردن میکروپیپت یا سمپلر - افراکم

 

  • میکروپیپت ها را می توان با اتوکلاو کردن آنها در دمای 121 درجه سانتی گراد (252 درجه فارنهایت) و 15 PSI به مدت 15 تا 20 دقیقه استریل کرد.
  • هیچ آمادگی خاصی لازم نیست.
  • در صورت نیاز می توانید از کیسه های استریلیزاسیون با بخار استفاده کنید. پس از اتوکلاو، سمپلر باید حداقل دو ساعت در دمای اتاق خنک شود. قبل از لوله گذاری، مطمئن شوید که ابزار خشک است.
  • توصیه می شود پس از هر چرخه استریلیزاسیون کالیبراسیون را بررسی کنید تا به بهترین دقت و دقت ممکن دست یابید.


کیت های شروع سمپلر چیست؟ آنها در طول راه اندازی آزمایشگاه چگونه مفید هستند؟

کیت شروع میکروپیپت راحت ترین و مقرون به صرفه ترین مجموعه لوازم ضروری پیپت است. این شامل مجموعه ای از سمپلر ها با دامنه حجمی متفاوت، نوک میکروپیپت هایی است که می توانند در میکروپیپت های داده شده استفاده شوند و برخی لوازم جانبی دیگر برای فرآیند نمونه برداری کارآمد.

کیت شروع سمپلر مفید است زیرا در زمان انتخاب میکروپیپت و نکات سازگار قابل استفاده با آن صرفه جویی می کند.

کیت شروع میکروپیپت افراکم پیپت تک کانال را ترکیب می کند تا محدوده کامل پیپت را پوشش دهد (پیپت 0.5-10 لیتر، پیپت 10-100 لیتر، پیپت 100-1000 لیتر، پیپت 1-10 میلی لیتر). کیت سمپلر همچنین شامل یک پایه چرخ فلک براق و جعبه هایی از نوک های سازگار برای هر پیپت است تا نیازی به جستجوی نوک مناسب نباشد.


چه زمانی کالیبراسیون میکروپیپت مورد نیاز است؟

به منظور حفظ کیفیت نتایج نمونه برداری، سمپلر ها باید در شرایط خوبی باشند و به درستی کالیبره شده باشند. به طور معمول، فاصله زمانی که یک سمپلر باید کالیبره شود به عوامل زیادی بستگی دارد:

  1. دفعات استفاده از پیپت
  2. نوع مایعی که توسط پیپت ها پخش می شود
  3. نگهداری و مراقبت از پیپت
  4. کاربردهای پیپت که به دقت بالاتری نیاز دارند نیز کالیبراسیون مکرر بیشتری را می طلبند

مقررات و استانداردهای منتشر شده توسط سازمان هایی مانند FDA و ASTM International حداقل الزامات را برای اطمینان از کیفیت نتایج آزمایشات آزمایشگاهی را فراهم می کند.

مقررات مشخص می کند که تمام ابزارهای آزمایشگاهی مورد استفاده در نمونه برداری و تولید از جمله میکروپیپت ها باید به طور معمول در فواصل زمانی مناسب کالیبره شوند.

در همین سری، دستورالعمل‌هایی برای مؤسسه استانداردهای بالینی و آزمایشگاهی ( CSLI ) برای میکروپیپت‌های تک کاناله و چند کاناله ارائه شده است که مشخص می‌کند این سمپلر ‌ها باید هر 3 تا 6 ماه یکبار کالیبره شوند. و حداقل دو جلد باید با 10 کپی در هر دو حالت اسمی و پایین ترین تنظیمات آزمایش شود.

ایجاد یک فرکانس کالیبراسیون مناسب شانس تحویل نادرست مایع در آزمایشگاه را به حداقل می رساند و ردیابی، پاسخگویی و اطمینان به نتایج را تضمین می کند.


کاربردهای سمپلر یا میکروپیپت

میکروپیپت ها عموماً در آزمایشگاه های میکروبیولوژی، شیمی و آزمایش های پزشکی برای انتقال دقیق نمونه ها استفاده می شوند.

در حالی که میکروپیپت‌های تک کانالی در آزمایشگاه‌هایی استفاده می‌شوند که تحقیقات مربوط به بیولوژی مولکولی، میکروبیولوژی، ایمونولوژی، کشت سلولی، شیمی تحلیلی، بیوشیمی و ژنتیک را انجام می‌دهند، میکروپیپت‌های چند کاناله برای غربالگری مولکولی، مطالعات جنبشی و تقویت DNA توصیه می‌شوند.

برخی از زمینه های اصلی که در آن سمپلر به طور گسترده استفاده می شود عبارتند از:

  1. داروسازی
  2. مراقبت های بهداشتی
  3. غذا و نوشیدنی
  4. پایش محیط زیست
  5. مؤسسات علمی و پژوهشی
  6. کیت های تشخیصی
  7. علوم زیستی


مزایای استفاده از میکروپیپت (سمپلر)

سمپلر دستگاهی قابل اعتماد برای پخش مقادیر دقیق مایع است. عملکرد تست را به طور موثر افزایش می دهد. برخی از مزایای دیگر استفاده از میکروپیپت در زیر ذکر شده است:

  1. صرفه جویی در زمان
  2. ارگونومی
  3. دقت
  4. راحتی در استفاده


بهترین میکروپیپت را برای آزمایشگاه از کجا تهیه کنیم؟

هر تکنسین آزمایشگاهی یک میکروپیپت می خواهد که از نظر ارگونومی طراحی شده باشد، از نظر زیبایی شناسی قابل ارائه باشد و مقادیر دقیق اندازه گیری را ارائه دهد.

انتخاب بهترین سمپلر می تواند یک کار چالش برانگیز باشد زیرا بازار پر از سمپلر هایی است که به نظر خوب هستند اما نتایج آزمایش قابل اعتمادی ارائه نمی دهند. قبل از استفاده از هر برند میکروپیپت، مهم است که از نکاتی اطمینان حاصل کنید که می تواند شما را از خرید اشتباه پیپت نجات دهد:

  • آیا قادر است محدوده پیپتینگ مایع شما را مدیریت کند؟
  • آیا یک مخروط نوک جهانی برای جابجایی انواع نوک دارد؟
  • آیا در دمای استاندارد مورد نیاز اتوکلاو می شود؟
  • آیا هندلینگ صاف و راحت دارد؟
  • آیا برای توزیع دقیق کالیبره شده است؟
  • آیا دقت و دقت در قرائت های ارائه شده توسط میکروپیپت مطابق با استانداردهای ISO است؟


نکات بالا خرید صحیح سمپلر شما را تضمین می کند که برای مدت طولانی کار کند و فعالیت های جابجایی مایعات را در آزمایشگاه شما بهبود بخشد.

 افراکم ابزارهای جابجایی مایعات با دقت بالا را برای آزمایشگاه های پیشرو در سراسر جهان طراحی و توسعه می دهد . این یک طیف سمپلر پیشرفته و نوآورانه را ارائه می دهد که تجربه قابل توجه کاربر را در محیط های آزمایشگاهی عملی تسهیل می کند.

 

بهترین سمپلر برای آزمایشگاه - افراکم

 

سوالات متداول:

کدام نوک پیپت را می توانم با میکروپیپت یا سمپلر استفاده کنم؟

این بستگی به سمپلر شما دارد، اگر میکروپیپت شما دارای یک مخروط جهانی است، می توانید آن را با تمام نوک های بین المللی مطابق با محدوده حجم میکروپیپت خود استفاده کنید.


چگونه باید پیپت را استریل کنم؟

اگر میکروپیپتتان قابل اتوکلاو باشد، می توانید آن را استریل کنید . اگر از سمپلر خود برای نمونه برداری مایعات حساس و خطرناک استفاده می کنید، فرآیند استریلیزاسیون برای تمیز کردن میکروپیپت مورد نیاز است. راهنمای میکروپیپت خود را بررسی کنید تا از حداکثر دما و مدت زمان فرآیند استریلیزاسیون مطلع شوید.

به بخش "تمیز کردن آلودگی" مراجعه کنید تا بدانید چگونه سمپلر خود را به راحتی بر اساس مایع توزیع شده در نمونه برداری استریل کنید.


چگونه می توانم بررسی کنم که آیا میکروپیپت یا سمپلر کالیبره شده است؟

توصیه می شود که هر روز هنگام شروع پیپت کردن در آزمایشگاه، میکروپیپت خود را از نظر صحت خواندن آن بررسی کنید.

برای این کار، میکروپیپت را در حجم اسمی تنظیم کنید و حداقل 5 بار آب مقطر پخش کنید. حجم مایع توزیع شده را در تراز الکترونیکی اندازه گیری کنید.

اگر میانگین قرائت های شما در حد استاندارد ISO باشد، میکروپیپت کالیبره شده است. اگر نه، سمپلر خود را کالیبره کنید و دوباره آن را بررسی کنید.


چند بار باید میکروپیپت (سمپلر) را کالیبره کنم؟

به طور کلی، این بستگی به تعداد دفعات استفاده از میکروپیپت شما برای نمونه برداری دارد. برای استفاده معمولی از میکروپیپت، باید هر 3 یا 6 ماه یک بار از نظر کالیبراسیون بررسی شود. طبق استاندارد ISO 8655، توصیه می شود که میکروپیپت خود را سالانه کالیبره کنید.


چگونه صدا را روی میکروپیپت تنظیم می کنید؟

روی بدنه هر سمپلر یک نمایشگر کوچک با محدوده حجمی 3 عددی درج شده است. در یک میکروپیپت حجم ثابت ، محدوده حجم ثابت است.

در میکروپیپت حجم متغیر ، می‌توانید آن را در محدوده حجم داده شده بر اساس نمونه‌گیری حجم مورد نیاز خود تنظیم کنید.

برای تغییر اعداد دامنه صدا، از چرخش چرخشی که در بالای پیستون سمپلر داده شده است استفاده کنید یا برای اطلاع از نحوه تغییر حجم میکروپیپت به دفترچه راهنما مراجعه کنید.


چرا باید از دست زدن به نوک میکروپیپت خودداری کرد؟

لمس نوک میکروپیپت می تواند باعث چسبیدن مایع به قسمت بیرونی نوک شود. گرمای منتقل شده از دستان شما به نوک ها می تواند بر تحویل حجم ها تأثیر بگذارد. همچنین خطر آلودگی متقاطع در آزمایشگاه را افزایش می دهد. بنابراین، توصیه می شود که نوک ها را فقط با سمپلر کار کنید.


بزرگترین منبع مشکلات پیپتینگ چیست؟

خطای انسانی بزرگترین منبع مشکلات پیپت است که ناشی از لمس نوک ها، استفاده نادرست میکروپیپت و غیره است.


اگر پیستون میکروپیپت را خیلی سریع رها کنید چه اتفاقی می افتد؟

اگر پیستون سمپلر خیلی سریع آزاد شود، ممکن است با مشکل تخلیه و توزیع کمتر مایع مواجه شوید.

 

میکروپیپت یا سمپلر از کجا بخرم ؟

شرکت افراکم تامین کننده و فروشنده میکروپیپت یا سمپلر در تهران و سراسر ایران می باشد. جهت مشاهده شرایط خرید میکروپیپت کلیک کنید.

 

سایر مقالات پربازدید:

اتانول آمین چیست و کاربردهای آن کدامند ؟

سود مایع چیست و کاربردهای آن و تولیدکنندگان آن کدامند ؟

آب مقطر چیست؟مزایا,کاربردها و ...

پلی وینیل الکل و اطلاعات کاملی از این ماده

بیسفنول آ

اسید استیک چیست ؟

بوراکس چیست؟کاربردهای آن کدامند؟

پلی وینیل کلراید و اطلاعات جامعی از این ماده

زایلین مخلوط ( زایلول )

محلول بافر (Buffer) چیست؟

صفر تا صد اسید استئاریک

رقیق سازی محلول های غلیظ آزمایشگاهی - دستورالعمل محلول سازی

معرفی محلول استاندارد و کاربردهای این ماده

پلی یورتان ترموپلاستیک TPU

 

منبع:

https://www.microlit.us

 

https://bit.ly/3mxgYaphttps://b2n.ir/y11107https://cutt.ly/lRBjPvo
yun.ir/xnuy76shorturl.at/hAQX3https://tinyurl.com/3xbkbrpk