برچسب پلیمری واکسن، جایگزین واکسن‌های تزریقی می‌شود!

پژوهشگران آمریکایی، نوعی برچسب چاپ سه‌بعدی ابداع کرده‌اند که می‌تواند یک جایگزین بدون درد برای واکسن‌های تزریقی باشد.

239 بازدید / چهارشنبه 07 مهر 1400 / دسته بندی : اخبار

نوعی برچسب چاپ سه‌بعدی جایگزین واکسن

به گزارش افراکم به نقل از بسپار/ایران پلیمر پژوهشگران آمریکایی، نوعی برچسب چاپ سه‌بعدی ابداع کرده‌اند که می‌تواند یک جایگزین بدون درد برای واکسن‌های تزریقی باشد.

به نقل از یوان‌سی نیوز، دانشمندان “دانشگاه استنفورد”(Stanford University) و “دانشگاه کارولینای شمالی در چپـل‌ هیل”(UNC-Chapel Hill)، یک برچسب چاپ سه‌بعدی واکسن ابداع کرده‌اند که نسبت به واکسن تزریقی، محافظت بیشتری را فراهم می‌کند.

این برچسب واکسن، روی پوست سرشار از سلول‌های ایمنی قرار می‌گیرد تا آنها را مستقیما هدف قرار دهد.

واکنش ایمنی حاصل از برچسب واکسن در آزمایش‌ها، ۱۰ برابر بیشتر از واکسنی بود که به واسطه سوزن وارد عضله بازو می‌شود.

میکروسوزن‌های چاپ سه‌بعدی که روی یک برچسب پلیمر قرار گرفته‌اند تا واکسن را منتقل کنند، یک پیشرفت قابل‌توجه به شمار می‌روند.

“جوزف دسیمون”(Joseph DeSimone)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: ما امیدواریم که با ابداع این فناوری بتوانیم پایه توسعه جهانی واکسن‌ها را در دوزهای کمتر، بدون درد و اضطراب ایجاد کنیم.

سهولت و اثربخشی برچسب واکسن، مسیر جدیدی را برای ارائه واکسن‌هایی ایجاد می‌کند که بدون درد هستند و تهاجم کمتری را نسبت به تزریق با سوزن به همراه دارند.

یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهند که برچسب واکسن، یک واکنش قابل‌توجه پادتن، ویژه آنتی‌ژن و سلول تی ایجاد می‌کند که ۵۰ برابر بیشتر از تزریق زیر پوست است.

افزایش واکنش ایمنی با استفاده از برچسب حاوی میکروسوزن‌ که دوز مشابه دوز واکسن را فراهم می‌کنند، می‌تواند به صرفه‌جویی در دوز واکسن بیانجامد.

اگرچه برچسب‌های دارای میکروسوزن، دهه‌ها مورد بررسی قرار گرفته‌اند اما دانشمندان دانشگاه‌های استنفورد و کارولینا سعی دارند بر چالش‌های گذشته غلبه کنند. میکروسوزن‌ها به واسطه چاپ سه‌بعدی می‌توانند به راحتی سفارشی‌سازی شوند تا به تولید برچسب‌های گوناگون واکسن برای آنفلوانزا، سرخک، هپاتیت یا کووید-۱۹ کمک کنند.


مزایای برچسب واکسن

همه‌گیری کووید-۱۹، یادآور تفاوتی است که با واکسیناسیون به موقع ایجاد می‌شود اما دریافت واکسن معمولا نیازمند مراجعه به کلینیک یا بیمارستان است.

کادر درمان کلینیک یا بیمارستان، واکسن را از یخچال یا فریزر بیرون می‌آورد و پس از پر کردن سرنگ، آن را به بازو تزریق می‌کند.

اگرچه این فرآیند، ساده به نظر می‌رسد اما مشکلاتی نیز وجود دارند که می‌توانند مانع واکسیناسیون جمعی باشند؛ از ذخیره‌سازی سرد واکسن‌ها گرفته تا نیاز به متخصصان آموزش‌دیده‌ای که می‌توانند واکسن را تزریق کنند.

برچسب‌های واکسن، میکروسوزن‌هایی را در بر می‌گیرند که در پوست حل می‌شوند و می‌توان آنها را بدون دستکاری خاصی، به هر نقطه از جهان ارسال کرد. حتی کاربران می‌توانند خودشان این برچسب‌ها را مورد استفاده قرار دهند.
به علاوه، سادگی کاربرد برچسب واکسن می‌تواند به افزایش میزان واکسیناسیون بیانجامد.

 

میکروسوزن‌ها چگونه ساخته می‌شوند؟

“شاومین تیان” (Shaomin Tian)، از پژوهشگران این پروژه گفت: تطبیق دادن میکروسوزن‌ها با انواع گوناگون واکسن، یک چالش به شمار می‌رود.

وجود چنین مشکلاتی همراه با چالش‌های تولید می‌تواند به کارگیری میکروسوزن‌ها برای تحویل واکسن را به تاخیر بیندازد.

بیشتر واکسن‌های میکروسوزن‌، با استفاده از قالب‌های اصلی ساخته می‌شوند. با وجود این، قالب‌گیری میکروسوزن‌ها، مشکلاتی مانند کاهش تیز شدن سوزن‌ها را نیز در بر دارد.

تیان گفت: روش ما امکان چاپ سه‌بعدی میکروسوزن‌ها را به صورت مستقیم فراهم می‌کند. این کار به ما آزادی زیادی در طراحی می‌دهد تا بهترین میکروسوزن‌ها را از نظر عملکرد و هزینه ارائه دهیم.

این گروه پژوهشی، میکروسوزن‌ها را با استفاده از نوعی چاپگر سه‌بعدی ابداع کردند که در شرکت آمریکایی “CARBON” تولید شده است. گروهی از میکروبیولوژیست‌ها و مهندسان شیمی نیز با فرمول‌سازی واکسن‌هایی مانند واکسن‌های کووید-۱۹ فایزر و مدرنا و به کارگیری آنها در میکروسوزن‌ها، به نوآوری خود ادامه دادند.

این پژوهش، در مجله “PNAS” به چاپ رسید.

 

سایر اخبار را دنبال کنید:

تزریق واکسن کووپارس به بیش از ۸ هزار نفر/ تاکنون عارضه‌ای ندیدیم

نقش دز سوم واکسن سینوفارم در افزایش آنتی بادی

همکاری مشترک برای عرضه نسل جدید نانوواکسن mRNA در کره‌جنوبی

واکسن پان کرونا جواب داد 

واکسن کووایران برکت

طراحی یک نانوذره چندوجهی برای تولید نانوواکسن کرونا