صفر تا صد اسید استئاریک

اسید استئاریک، یک نوع اسید چرب اشباع شده است که در شرایط خاص ته نشین می شود و رسوب می کند و به عنوان شایع ترین اسید چرب شناخته می شود.

242 بازدید / پنجشنبه 11 شهریور 1400 / دسته بندی : مقالات

اسید استئاریک چیست ؟

 

 

اسید استئاریک ( در لفظ انگلیسی : Stearic acid ) که اسید اکتادکانوئیک نیز نامیده می‌شود, متداول ترین اسید چرب دراز زنجیر است. این ترکیب در چربی حیوانی و گیاهی طبیعی یافت می‌شود.

اسید اکتادکانوئیک تجاری مخلوطی از استئاریک اسید و پالمتیک اسید به مقدار مساوی و مقدار کمی اولئیک اسید است، یک اسید چرب اشباع زنجیره ای با 18 کربن می‌باشد که به عنوان رایج ترین اسید چرب اشباع قابل توجه است.

 

اسید استئاریک

 

روش تولید اسید استئاریک

از افزودن اسید به چربی حیوانی به همراه آب، در فشار و دمای بالا " اسید استئاریک " تولید می‌‌شود. این فرایند، هیدرولیز تری گلیسیریدها را به دنبال دارد. اسید اکتادکانوئیک از طریق هیدروژنه کردن برخی از روغن‌های گیاهی اشباع نشده نیز می تواند به دست آمده باشد.

اسید استئاریک، دستخوش انواعی از واکنش‌های معمول و تیپیک از اسیدهای اشباع شده کربوکسیلیک اسید می‌گردد، از جمله کاهش یافتن به الکل استئاریل stearyl alcohol و استری شدن یا استریفیکاسیون esterification، با طیف وسیعی از الکل‌ها. اسید اکتادکانوئیک همراه با روغن کرچک برای تهیهٔ نرم‌کننده پارچه و اندازه بندی(سایزینگ) آن، استفاده می‌شود. ترکیب این دو ضمن مخلوط شدن با پتاس سوزاننده یا سودای سوزاننده، حرارت داده می‌شود.

اسید استئاریک آرایشی به طور عمده در تولید مواد پاک کننده, ساخت شمع ها, لوازم آرایشی, صابون‌ها, روان‌کننده‌ها و داروها, لوازم آرایشی مانند شامپوها و کرم‌های اصلاح استفاده می‌شوند. از اسید اکتادکانوئیک به همراه روغن کرچک برای تولید نرم کننده‌ها برای مصارف نساجی استفاده می‌شود.

ارزان بودن, در دسترس بودن و همچنین بی خطر بودن اسید استئاریک باعث می‌شود در صنایع مختلف مانند شمع سازی, به عنوان قوام دهنده در ترکیب شکر ساده و شربت ذرت برای تولید آبنبات استفاده می‌شود. همچنین برای تولید مکمل‌های غذایی کاربرد داشته باشد.

در آتش‌بازی, اغلب برای پوشش پودر فلزات مانند آلومینیوم و آهن از آن استفاده می‌شود. این کار مانع اکسیداسیون فلزات می‌شود و اجازه می‌دهد این ترکیب‌ها برای مدت زمان بیشتری نگه‌داری شوند.                             

این اسید یک روان کننده‌ی رایج در پروسه‌ی تزریق و پرس کردن پودرهای سرامیکی است.

اسید استئاریک

 

شاید دوست داشته باشید بخوانید:

پلی یورتان ترموپلاستیک TPU

 

فرمول شیمیایی اسید استئاریک

فرمول شیمیایی آن CH3(CH2)16CO2H است. نام آن از یک کلمه‌ی یونانی به معنی خاکستر گرفته شده است. نمک ها و استرهای استئاریک اسید, استئارات نامیده می‌شوند.

اسید اکتادکانوئیک بعد از پالمتیک اسید رایج ترین اسید چرب اشباع شده‌ی موجود در طبیعت است .

استئاریک در بسیاری از چربی ها و روغن های گیاهی و روغن‌های حیوانی وجود دارد, اما در چربی های حیوانی ( تا ۳۰% ) بیشتر از چربی های گیاهی ( معمولا ۵% ) است .

 

مشخصات اسید استئاریک

  • نام ماده : اسید استئاریک   Stearic acid
  • دانه بندی :شکری
  • فرمول شیمیایی : C۱۸H۳۶O۲
  • شکل ظاهری :جامد
  • رنگ ماده :سفید
  • ترکیبات ماده :اسید _چربی حیوانی _به همراه آّب در دما و فشار بالا
  • بسته بندی ماده : کیسه 25 کیلویی
  • نقطه ذوب (درجه سانتی گراد) : 67 تا 72
  • نقطه جوش (درجه سانتی گراد) : 361

 

اسیداستئاریک

 

موارد استفاده اسید استئاریک

  • این ماده افزودنی در ساخت بیش از 3200 محصول مراقبت از پوست و مو ،شامپو، پاک کننده های خانگی و… مورد استفاده قرار می گیرد.
  • همچنین این گیاه خواصی دارد که از آن به عنوان یک پاک کننده در از بین بردن روغن، خاک و باکتری های موجود در پوست و مو و سایر سطوح استفاده می شود.
  • علاوه بر آن، این ماده یک نرم کننده و امولسیفایر به شمار می‌رود.
  • ساختار این ترکیب به آن کمک می کند تا بافت و قوام سایر محصولات را بهبود ببخشد.
  • همچنین ترکیب فوق می‌تواند محصولات شوینده را قوام ببخشد و سبب جامد سازی آن‌ها شود .
  • توانایی این ماده در ترکیب شوینده ها و آب یکی دیگر از مزایای استفاده از این ماده به شمار می رود, زیرا روغن و آب به خوبی با هم ترکیب نمی‌شوند.

 

این ماده باید دور از منابع گرما زا و حرارتی و دور از مکان‌های مرطوب نگهداری شود زیرا مرطوب شدن این اکسید منجر به اکسید شدن آن می‌شود.

 

مطالعه این مقاله را توصیه می‌کنیم:

آب مغناطیسی چیست و چه کاربردی دارد؟

 

کاربرد های اسید استئاریک :

  • صنایع غذایی به عنوان روان کننده
  • ضد کف و افزودنی
  • داروسازی
  • صابون و مواد شوینده
  • نساجی
  • لاستیک و پلاستیک
  •  پوشش دهی فلزات
  •   ساخت شمع ها­
  • پاستیل های روغنی
  • مواد ارایشی
  • پودرهای سرامیکی
  • ساخت دارو
  •  وسایل اتش بازی
  • پوشش های معدنی
  • مستر بچ ها
  • گچ های ریخته گری
  • اب نبات ها
  • پوشش های معدنی

 


نام برند های اسید استئاریک موجود در بازار:  

  • EVYAP

  • SURIACHEM
  • TIMOR
  • DUAKUDA
  • PALMAC
  • WILMAR
  • KLk OLEO
  • MINKO

 

این مقاله هم جالبه:

آلفا اولفین کوپلیمر چیست؟

 

 کشور های تولید کننده اسید استئاریک :

  • آلمان

  • چین
  • سنگاپور
  • اندونزی
  • هند
  • بلژیک
  • تایوان
  • ترکیه
  • مالزی


این ماده یک نرم کننده به شمار می‌رود. ساختار این ترکیب به آن کمک می‌کند تا بافت و قوام سایر محصولات را بهبود ببخشد. همچنین ترکیب فوق می2تواند محصولات شوینده را قوام ببخشد و سبب جامد سازی آنها شود.


کاربرد اسید استئاریک در صنایع مختلف:

  • صنایع غذایی

  • داروسازی
  • آرایشی بهداشتی
  • صابون و مواد شوینده

 

شرایط نگهداری اسید استئاریک (Stearic acid)

  1.  دور از منابع گرما زا وحرارتی نگهدار شود.
  2.  مکان نگهداری اسید استئاریک نباید مرطوب باشد زیرا رطوبت باعث اکسید شدن آن میشود.

 

جهت خرید اسید استئاریک  و مشاهده شرایط فروش اسید استئاریک کلیک کنید.

 

منبع:

https://en.wikipedia.org

 

shorturl.at/nouX8https://tinyurl.com/v3nm4epwyun.ir/83v1w8
https://cutt.ly/NnQBbKThttps://b2n.ir/r86807https://bit.ly/3cq82OF