ارزهای مجازی، نسل آینده پول در جهان؛ مزایا و معایب فعالیت در بازار ارزهای مجازی

ارزهای مجازی را می توان نسل تازه پول در دنیا دانست. سوال این است که مزایا و معایب ارزهای مجازی چیست و چرا بانکهای مرکزی در تلاش هستند که وارد این بازار شوند؟

223 بازدید / پنجشنبه 26 فروردین 1400 / دسته بندی : اخبار / منبع : https://www.tahlilbazaar.com/

بازار؛ گروه بین الملل: در این روزها که ارزهای مجازی به عنوان یکی از روش‌های مبادلات در سال‌های آتی معرفی می‌شوند و کشورها در تلاش هستند تا هر روز بیش از روز قبل در زمینه تولید و استفاده از انها برنامه ریزی کنند، این سوال مهم ایجاد می‌شود که چرا دنیا به سمت استفاده از این ارزها حرکت می‌کند و چرا اقتصاد جهان از ارزهای کاغذی فاصله گرفته است؟

نشریه فوربس در گزارش اخیر خود با اشاره به شرایط تازه‌ای که این روزها اقتصاد دنیا با ان درگیر است نوشت: «دنیا دلایل زیادی برای استفاده از ارزهای مجازی دارد. اولین و اصلی ترین دلیل ان را می‌توان تسریع روند پرداخت دانست. با استفاده از ارزهای مجازی امکان تکمیل فرایند پرداخت با سرعت بالاتری وجود دارد که در شرایط این روزهای اقتصاد دنیا مزیت بسیار مهمی است.از طرف دیگر هزینه نقل و انتقالات مالی در سطح بین المللی با استفاده از ارزهای مجازی کمتر است. در حال حاضر مبادلات بین المللی مالی هزینه زیادی دارد و هزینه تبدیل ارزها در بازارهای مختلف بسیار بالا است. با استفاده از ارزهای مجازی بخش زیادی از این هزینه‌ها از بین می رود و فرایند نقل و انتقالات مالی با سرعت بیشتر و هزینه کمتری انجام می‌شود. نکته دیگری که باید مد نظر قرار بگیرد این است که امکان دسترسی به ارزهای مجازی در تمامی ساعات روز فراهم است و دیگر  نیازی به فعالیت در بازار در ساعات اداری وجود ندارد. این مساله زمانی که قصد مبادلات بین المللی وجود و ساعات کاری کشورها به دلیل اختلاف ساعت محلی متفاوت است اهمیت بالاتری پیدا می کند.»

خطرات فعالیت در این بازار چیست


البته باید در نظر داشت که فعالیت در این بازار خالی از ریسک نیست. در درجه اول در این روزها ارزهای مجازی زیادی در بازار وجود دارد که انتخاب بهترین و قابل اعتماد ترین آنها کار دشواری است. از طرف دیگر استفاده از مزایای این دنیای جدید نیاز به اطلاعات و آموزش های جدید دارد. آموزش‌های حرفه ای که بدون آن نمی‌توان نتیجه مطلوبی از این شرایط گرفت. نکته ای که باید مد نظر قرار بگیرد این است که مبادلات بلاکچین‌ها بسیار گران قیمت است، حل کردن معادلات پیچیده برای استخراج ارزهای مجازی  فرایندی بسیار گران قیمت و هزینه‌بر است و به همین دلیل نمی‌توان به راحتی از این بازار استفاده کرد. ولی اصلی‌ترین و مهم‌ترین مساله‌ای که در بازار ارزهای مجازی وجود دارد و بسیاری را از فعالیت در این بازار منع می‌کند این است که قیمت ارزهای مجازی با نوسان‌های زیادی همراه است. نوسان‌هایی که می‌تواند باعث زیان‌های مالی زیاد برای عده‌ای و سودهای کلان برای گروه دیگری شود. شناخت این بازار و اطلاع داشتن در مورد زمان مناسب ورود به بازار و خروج از آن می‌تواند کلید بهره بردن از این فضای پر‌تنش باشد. در نهایت باید در نظر داشت که این نوسان‌های زیاد در قیمت ارزهای مجازی یک نقص بزرگ برای این بازار است و باعث می‌شود تا ورود به آن ریسک زیادی داشته باشد.

دولت‌ها چرا برای عرضه ارزهای مجازی بانک مرکزی وارد میدان شده‌اند


اما از عمر ارزهای مجازی در دنیا سال‌های زیادی می گذرد ولی سخن گفتن در مورد عرضه ارزهای مجازی ملی توسط بانک‌های مرکزی در کشورهای مختلف قدمت زیادی ندارد. سوال اصلی این است که چرا بانک‌های مرکزی که اصلی ترین ارگان اقتصادی یک کشور هستند وارد این میدان شده‌اند؟

فوربس اولین و اصلی ترین مساله در این زمینه را  تلاش برای قانون‌‍مند کردن فعالیت در بازار ارزهای مجازی و افزایش نظارت در این حوزه ذکر کرده است. با عرضه ارزهای مجازی بانک مرکزی که جایگزینی برای پول‌های کاغذی امروزی هستند، در واقع سیستم مالی کشورها رسما وارد بازار ارزهای مجازی می‌شود، نظارت بر نحوه استفاده و عملکرد این ارزها در بازار داخلی و بازار جهانی بیشتر می‌شود و امکان استفاده‌های غیر قانونی از این روش نوین مبادلات مالی از بین می رود.

این رسانه در ادامه نوشت: «با عرضه ارزهای دیجیتال بانک مرکزی، نظام پرداخت‌های دولتی در کشورها کارآمدتر خواهد شد. امکان دریافت مالیات از مالکان ارزهای مجازی فراهم می‌شود و زمینه برای ممانعت از افزایش شدید قیمت در این بازار فراهم می‌شود. از طرف دیگر دولت‌ها می‌توانند بخش زیادی از منابع مالی که به صورت پرداخت‌های انتقالی به مردم انجام می‌دهند را از این طریق مدیریت کنند. از جمله این پرداخت‌ها می توان به پرداخت یارانه‌های نقدی، کمک‌های مالی ، حتی دستمزدهای بیکاری اشاره کرد.